Låna objektiv

Härliga grannen lånade ut ett av sina objektiv. Själaglad är jag. Tjoho vad roligt. Här ska fotas massor. Återkommer när jag har fotat lite höhö

Speltest

Idag har vi precis kommit hem ifrån en middag hos min pappa. Wieee alltid trevligt att slippa laga massa mat. Samt att bästa mannen fixade ihop ett litet speltest med några kompisar. Tyvärr fanns det ingen chans för mig att få spela. Tydligen var någon tvungen att kånka på en liten bebis och roa de två stora. Nu jäklar börjar jag bli stark i en arm. Kanske är dags att bära lite med den andra också? =)

Framtiden och jag?

Håller på och funderar fram och tillbaka. Undrar varför det är okej att ha sina barn 30h per vecka på dagis trots att man är arbetslös eller föräldraledig i vissa kommuner men inte i andra. Borde inte alla människor erjudas den möjligheten? Ibland skulle jag i alla fall behöva ha mina stora skruttar på dagis mer än de 15h de har nu. Mest för att jag sover för jäkla dåligt just nu. (Nu är de  lediga från dagis men ändå.)

Vi har ungefär 1 barnvakt  som vi helst inte vill trötta ut.  Min man är lika trött som jag och har behövt jobba och plugga som en galning fram tills nu. Med andra ord ingen direkt avlastning där heller.

En lösning som vi trodde på båda två var att lille H skulle få välling kvällstid men det har inte direkt fungerat. Det här med flaska tycker han är lika intressant som en gammal sko. Eller nej. En gammal sko är bra mer intressant. Jag är nu lite mer stressad över det här med maten och Henrik. Det är trots allt typ 5-6 månader kvar innan han ska börja på dagis och just nu äter han inte mer än kanske 2 tsk slät puré och slickar lite på gröten.

Eftersom jag är desperat just nu så funderar jag på alternativa sysselsättningar. Typ om jag pluggar och är föräldraledig samtidigt så får de stora barnen chansen att vara mer på dagis. Det är ju typ 100 gånger lättare att plugga något än att vara föräldraledig till 3 ganska små barn med relativt olika krav på tillvaron.

Blä är lite vad jag känner just nu...!
Dessutom

Utöver det trevliga med sushin så har vi dessutom suttit barnvakt åt finaste lillkusinen idag. Vilken härlig liten ettåring det är. Full rulle hela dagen och sen alldeles mysig när han blev trött. Jag är dessutom mäkta stolt att få titulera mig som moster.

Sushi igen

Nu är det gjort för tredje gången. Hemmasushi med finaste vännerna och deras bebisar. Vi hjälptes åt med allting och det var ju tur eftersom det var minst en bebis som skrek hela tiden. Till efterrätt så blev det en hallonmoussetårta med mandelbotten. Mumma. Min man är bäst i världen som kan baka. <3

Jag har nu ätit alldeles för mycket och mår så illa men det var det helt klart värt ändå!

Ingen ork

Jahaja. Nu vet jag precis hur jag ska beskriva mitt tillfälliga varande. Jag har ingen ork. Det känns lite som att behöva handla kläder men att bara komma på och orka med att titta in på Lindex och HM. Med andra ord ingen direkt höjdare för garderoben. Men inte heller är man naken. Fast naken kanske är bra i alla sammanhang?


Allt är bra men jäklar vad slut jag är hela tiden.

Varmt varmt varmt

Idag är det jädrar i mig så varmt att det inte finns någon skillnad på att vara inomhus eller utomhus. Inte heller i skuggan märker man någon direkt skillnad. Tur att det finns en pool eller två häromkring för barnen att plaska loss i. I övrigt så måste jag minsann skaffa mig en ny mobiltelefon. Den gamla goda Sony Ericsson W690i är inte längre något att hänga i julgranen eftersom displayen börjar ge sig. Iiiiinte så bra på en touchtelefon.

Men gah det är ju en jäkla djungel: vad ska man välja för telefon idag egentligen?
Jag vill kunna ta bilder och lyssna på musik men inte så mycket mer annars än att ringa och smsa ;)

När katten är borta...

Nyss försvann Micke, Tilda och Malin tillsammans med bästa vännerna Pappa J och dotter T för att åka till Birka och det betyder att jag får lite tid över till annat.

Hurra!
Den tänker jag spendera med diverse syprojekt om Henrik låter mig. Bland annat måste jag:

Laga:
Vår picknickfilt (som har gått sönder eftersom barnen har lekt pulka med den. )
Ett par av Tildas byxor
Ett par av Malins leggings
Mina egna byxor.

Sy:
Ett krypin till Malins del av våningssängen. Hon gillar att gömma sig i små kojor =)
2 kulpåsar. En var till barnen.

Picknick i det gröna

Det är bra fint med picknick. Sådär halvspontant så fixade vi ihop nån slags knytvariant på 3 familjer. Det blev verkligen superlyckat med både mat och väder.

På torsdag bär det av igen fast då lite mer organiserat. Wuhuu! Om inte annat är det bra trevligt att ha lite sällskap att äta ihop med. Förmodligen blir vi bra många fler än 3 familjer. Fast det blir nog ingen knytvariant den här gången. Däremot skulle någon eller några ta med sig en grill.

Najjs tycker jag som tar med mig en rabarberchutney!


RSS 2.0