Stor sorg

Jag ljuger inte när jag säger att jag blev lite ledsen när Ikea tog bort serien Trofast från sitt sortiment.  Hur ska jag nu göra med alla leksaker som ska sorteras och förvaras? Undrar just om de har försvunnit från varuhusen också eller enbart från Ikea.se

Ica är bättre än konsum....

Imorse så berättade Malin för mig och micke att vi satt i fängelse.
När jag frågade varför vi satt i fängelse så svarar hon:
"Ni har gått till Konsum och det var dumt."


Tydligen borde vi ha handlat på Ica istället.


Helgen - full av intryck

Full rulle har det varit hela helgen:

Igår vad det shopping och middag hos min pappa. Rådjur och rösti med enbärssås samt rönnbärsgele och päron. Till efterrätt ost och kex. Mmmmm det enda som var lite trist var att jag var tvungen att skippa vinet. Annars hade det varit en perfekt måltid. En för min egen kulinariska historia. (Ja jag kommer ihåg måltider som har varit extra minnesvärda... jag är nog lite störd)
Shoppingen bestod av en blixtvisit på HM i tunapark där vi handlade måååånga trosor till tjejerna. Något som var mycket behövt samt ett par solklänningar med tillhörande leggings. Det slank även med en solhatt till mig till tjejernas stora förtjusning. Jag ser ut som en idiot men det får man väl bjuda på ;).

Idag har tjejerna varit på kalas hemma hos dagiskompis B. Han hade bjudit hela dagisavdelningen så för en gångs skull var det inte bara Tilda som var bjuden. Tydligen var det en hel del mammor och pappor som hade stannat kvar och kalasat med sina barn. Det hade jag gärna också gjort men jag fick inte för mina självständiga barn. Både bra och dåligt. Micke hann däremot med att anordna några lekträffar med en del mammor. Tydligen får jag chansen att hämta upp några barn från dagis framöver. Inte mig emot. Det är ju alltid roligt med kompisar.



Nyss så var dessutom min pappa och min farmor här. De har hjälpt mig både med att bada och natta tjejerna plus att min underbara pappa bjöd på middag som han dessutom lagade till här. Kan inte bli mycket bättre än så. Det var väldigt uppskattat med tanke på att Micke har varit borta och jobbat med sitt projekt sedan efter att tjejerna kom hem från kalaset.

Man kan bli galen och överlycklig för mindre

Just nu är allting jättelugnt. Världens bästa man är ute med 3 sjövilda ungar. Två av våra och en som är lånad. Min yngsta sover sött i vagnen och jag avnjuter en kopp micrad kaffe.

Idag har jag blivit både galen och glad. För idag har mina två små troll lekt rövare. Den tredje gör inte så mycket väsen av sig. Tyvärr fungerar inte alltid mitt humör ihop med att leka rövare. Jag levde nog mer rövare till mina barns skräckfyllda (?) förtjusning. Tack och lov så kom Emma över med sina gulliga barn. Det jämnade ut det hela lite och mitt humör rann inte över helt.

Emma lämnade dessutom lite rester efter sitt besök. En alldeles utsökt liten chokladmuffin som dessutom var fylld med någon slags colagrej. Himla smarrigt om ni frågar mig. Jag passar på att äta allt sålänge jag ammar. Annars skulle jag nog försvinna helt.

I övrigt har vi idag hämtat ett barn från dagis för att kunna bjuda det på middag. Hemlagad Pizza är på menyn och sånt brukar alltid vara populärt när man dessutom får vara med och äta upp all topping innan den läggs på.

<3 Emma för att du berättade om det positiva du såg. Det hjälpte verkligen mitt dåliga samvete!

Två små troll

Två små troll
bodde i ett såll


Operation barnrum.

Nu har tiden kommit då jag är alldeles trött på hur det ser ut härhemma. Något måste göras. Leksaker måste flyttas från vardagsrum till barnrum. Men då måste det naturligtvis finnas plats för det.

Vi föräldrar (alltså jag och min man, inte tidningen) är skyldiga till att inte ha fixat iordning. Just nu har vi ingen ordning och inget utrymme och barnen blir lidande (nåja;)

Henrik ska få ta det minsta rummet på 10 kvadrat och tjejerna får dela på ett av de större. Översikt över hur det hela ska se ut kommer liiiiiite senare.


Grovplanerna är alltså följande:
  • Henrik ska ha det minsta rummet eftersom han slipper dela. Där ska alla leksaker för mindre barn förvaras OM malin nu låter dem vara.
  • Tjejerna får dela på ett av de större rummen. De ska få en våningssäng. Förmodligen en Mydal från Ikea eftersom den är vad som verkar bäst hittills. Om jag får som jag vill så ska den målas vit.
  • Förvaaaaaring!



Bilden är norpad från Ikea

I övrigt så funderar jag på färglatt i Henriks rum och Vitt/ljust i tjejernas rum. Jag har krigat mot allt det rosa och det rosa vinner. Vitt passar enklast ihop med allt det rosa.

Spy lite galla...

Ja jävlar. Idag tog det mig över en halvtimme att lämna barnen på dagis. Då var vi redan en halvtimme sena från början. Dessutom glömde jag att de hade en skogsutflykt vilket betydde gummistövelshelveten. Jag var alltså tvungen att gå tillbaka för att hämta gummistövlarna. Båda barnen bröt ihop och ville följa med. Jävla skit.
Har jag nämnt att jag dessutom är sjuk och har typ ont överallt?
Idag väntar städning av mitt översmutsiga hem. Tydligen så orkar varken jag eller någon annan städa när jag är sjuk. Det var ju roligt. Det ligger leksaker precis överallt och jag är sååååååå trött på det. Undrar om jag ska dammsuga bort hälften eller om jag ska orka plocka undan allt?


Nu har jag dessutom drabbats av någon slags skriv-tourettes. Bajs!

En rutinerad 3-barnsmamma...

En rutinerad 3-barnsmamma ser till att hälla på lite såpa när mellanbarnet får för sig att "städa".



Så blev handfatet i badrummet rent.
Häpp!

Solhatt

Jag behöver en solhatt. Jag tänker mig en sån här kanske i värsta Garbo stilen: Fast det kanske inte alls är en bra ide eftersom jag har ett sjukt stort huvud. =(


 

Visit hm.com


Ja jäklar.

Släkten is best. Eller värst. Beroende på hur man ser det.
Igår och idag har varit helt fylld med fina fastrar och kusiner. Barnen fick ärva barbiehus och massor av leksaker. Nu känner jag ännu större press på att flytta omkring härhemma och få iordning så att de har mer plats i sitt rum för alla leksaker som inte är bebisvänliga. Han kommer säkert hinna krypa långt innan och då blir livet bra jobbigt. Men snaaaaart så. Snart. Hoppas jag.

Sooool

Aj aj vilken hemsk solbränna jag har fått idag. Röd som en kräfta kommer jag att vara imorgon. Just nu är jag mer röd som en räka. Jäääääävlar vad ont det gör.

Hela dagen har vi varit ute idag förutom tiden mellan 11 och 14. Då höll jag barnen inne. Tur att Fixar-Janne kom förbi och skruvade en massa så att de hade en hel del att titta på.

Först var vi ute och cyklade, gungade och gjorde allt annat som man kan göra. Sen kom janne och började skruva. Både Malin och Tilda pratade massor med honom. Sen kom dessutom även Lasse som städar trapphusen. Honom höll Malin låda för i säkert 10 minuter. Tur att båda verkar gilla barn. ;)
Sen gick vi in och käkade lunch och stökade medans Janne la ett snyggt litet plastgolv på balkongen.
När klockan var 2 så pallrade vi oss med en stooor picknick-korg till dagis. Dagis hade nämligen en picknick-dag idag. Vi fick med oss några andra barn vars föräldrar inte kunde komma. Jag tryckte i dem så mycket pannkaka det bara gick. Vi hade det himla trevligt.
Mina barn har så fina vänner. Det gör mig så jäkla glad =D

Efter picknicken så var vi ute till 17.30 På den tiden hann barnen med att bada i en liten plaskpool och lite annat. Härligt härligt.

Okej jag ljög om plastgolvet. Det är fult som faen men vad gör man? Hellre det än den läskiga gröna mattan vi hade tidigare.

Man blir lite rörd

Inte varje dag men alltid när det behövs så fixar min man en kopp kaffe till mig innan jag hinner stiga upp. Hur kan han veta när jag behöver det redan innan jag ens har lämnat sovrummet?
I don't know men det är liiiiiite creepy eller alldeles alldeles underbart..

Folket på hemglass

Folket på hemglass är tamigtusan genier!

En glassbåt med vitt chokladtäcke OCH hjortronsylt. Hur bra som helst!



Tävla med OLW och MovieZine



Jag vill verkligen vinna deras förstapris "10 st biljetter till Sex and the city 2 samt en hel kartong med 23 st krispiga påsar OLW Ugnsbakat - nyhet till Fredagsmyset" för att kunna ta med mig lite mammalediga kompisar och gå och titta på film ihop med dem. Det tror jag skulle vara helt fabulous - något vi verkligen behöver för att bryta av mot att kräkfläckar på kläderna =)

Tisdag

Idag har jag hängt ute heeeela dagen. Ganska skönt eftersom det har fläktat och varit rätt mulet. Lilla Henrik har också sovit en hel del i vagnen vilket var skönt.

Först var vi ute med P och hennes 2 söner. Hon bjöd på supergoda bullar som var extra hälsosamma. Mindre fett och bland annat sesamfrön istället för pärlsocker men de smakade ändå jättebra! Sen kom emma över efter lunchen för lite utetid. För en gångs skull hann vi faktiskt med att prata. Sen gick vi in för att laga lite mat. Efter maten så gick vi ut igen och var ute med resten av alla barn + föräldrar som bor i området. Himla mysigt att trivas så bra ihop med grannarna.

Tyvärr har jag bränt mig i solen trots alla moln. =(

Fina Måndag

Idag har det varit en finfin dag. Barnen har varit på dagis. Solen skiner. Jag har fått äta världens godaste vaniljbullar hos världens Bästa Gülay. Mums! Jag har tillåmed hunnit med att duscha trots att jag var ensam med Henrik. Nojjig som jag är så fick han ligga i vagnen precis utanför badrummet och sen så duschade jag med dörren öppen. Crazy much anyone?

Lördag 15:e maj

I lördags kom min moster Birgitta med kusin och kusin Emmelies tillhörande hälft David på besök. Det var väldigt uppskattat av både mig och barnen. Moster bjöd på mat från Kolgrillen och Kusin+ tillhörande hälft roade barnen kungligt. Bland annat fick Malin rida på Davids axlar och hon kallade honom för Giraff.

Tilda skaffade sig dessutom sin första alldeles jätteegna kompis som hon dels lekte själv ute med och dels bjöd hem. Sen eskalerade det väldeliga. Det var rätt många små tjejer i omlopp som sprang omkring som yra höns och lekte och hade sig. Såg riktigt mysigt ut. Tyvärr så har hon fortfarande inte riktigt förstått grejen med att man måste säga till innan man går hem till någon. Vi fick en liten skrämselhicka när hon bara hade försvunnit.



Dessutom var vi på loppis i den stora lekparken och jag fyndade! Bland annat en stooooor kasse Bratzdockor som jag tidigare har sagt "över min döda kropp" men de var dels billiga och dels är det ju miljövänligt med att återanvändning ;) Dessutom blev det en kul bollgrej samt ett bilgarage. De två sista grejerna tänkte jag mest till Henrik eftersom Tilda är i största laget för sådana leksaker och i Malins fall har det bara varit barbie och dockor på sista tiden men aj vad jag bedrog mig. De har lekt ofantligt mycket med båda grejerna. Fast inte lika mycket som Bratzdockorna =/




Men det jag vill är ju inte det du vill men min vilja är ju viktigast för mig.

Efter att ha kikat in här och läst om den "kvinnliga plikten" så kunde jag inte låta bli att fundera. Vad är det egentligen med alla dessa människor som är så övertygade om att deras sätt är det enda rätta? Att alla andras mål är underordnade och att man bara kan göra saker på ett sätt?

Så är det ofta med folk verkar det som. Jag träffar på alldeles för många människor som är helt övertygade om att det är synd om mig för att jag fortfarande bor kvar i samma stad som jag har vuxit upp i och är gift och har 3 barn. För själva så har de valt att plugga i någon annan stad och/eller flyttat utomlands. Oftast har de inga barn och inte heller några stadiga partners.

Jag tycker inte synd om dem på något sätt men de verkar alltid tycka synd om mig. Jag undrar om det beror på att det faktiskt skulle vara synd om mig (vilket jag själv inte tycker eftersom jag är nöjd) eller om de är övertygade om att deras väg är den rätta att gå för alla. Eller om de i själva verket inte alls är så övertygade och istället gör allt för att övertyga sig själva?

Lite komiskt är det i alla fall. Mitt val passar mig och hade det inte gjort det så hade jag valt något annat. Jag misstänker att det är detsamma för de flesta andra människor.

Babblarna tävling


"Jag tävlar hos knoddenojag om ett babblarna paket,
tävla HÄR du med"

Jag bakade bullar...

Igår kväll så gjorde ja ett gäng vaniljbullar. De blev rätt goda MEN finn fem fel. Eller fem rätt? Den ena plåten tog jag ut och den adra plåten tog min man ut.


Som tur var så hjälpte han mig sen med att äta upp de bullar som han uppenbarligen tyckte blev alldeles för ljusa....

Good morning?

Nu på morgonen har det hunnits med en hel del. Eller njae. Jag har väl kravlat upp ur sängen relativt sent eftersom min bättre hälft gav mig "sovmorgon". Det behövdes verkligen på grund av att Henrik fick för sig att bajsa 03.30. Vi hade en liten dispyt om det på skötbordet. Mina argument var att jag var alldeles för trött för att plocka upp honom och byta blöja mitt i natten. Jag hotade honom med att han kanske skulle vända på dygnet och få IG i alla ämnen sen i skolan. Hans strategi var att inte lyssna på vad jag sa utan att istället bara vara tyst.

Not cool om ni frågar mig...

Efter att frukosten var avklarad så hann vi med en promenad. Min bättre hälft och jag + henrik i barnvagnen. Då passade han minsann på att sova..... Hmph

Leka ute

Just nu njuter jag av lite egentid när min stora tjej är ute på gården helt själv. Min mindre stora tjej leker med sitt dockhus. Min lilla kille får lite pappatid.

Jäklar vad skönt det är med lite tid för sig själv och samla sina tankar. Det behövs verkligen och är ett bra sätt att ladda batteriet. Allt för att kunna fixa att vara bläckfiskmamma senare.

Dvs mamman som har en miljard armar för att tillfredsställa barnens alla önskningar den sekund de önskar det. Nu väntar jag tålmodigt på att de där extra armarna ska växa ut bara. Any day now liksom....

Rutiner

Gah det är så sjukt svårt att få till vissa rutiner. Som läggdags till exempel. Det känns som att man kämpar i en evighet med att få till en viss rutin och sen när den äntligen fungerar då händer något och sen så måste man börja om från början efter en vecka eller två. Riktigt tröttsamt är det i alla fall.

På min önskelista just nu står saker såsom:
Att Henrik inte bajsar klockan 04.54 varje morgon. Jag lovar att om han bara väntar i 7 minuter så känns allting mycket bättre. 05 ser bra mycket bättre ut än 04...
Att få slippa allt vad sjukdomar heter. De flesta stackars människor runtomkring mig verkar vara sjuka mest hela tiden men vi har klarat oss ganska bra ett tag nu. peppar peppar.
Att mina favoritgrannar inte alls flyttar till ett hus. Jag kommer nog att sakna dem väldigt mycket.

Jacka

Efter mycket om och men så fick jag tummen ur och beställde en sån här. Jag vet inte om jag ska tycka att jag var ute i senaste laget eller om jag verkligen hade tur för det fanns 1 kvar på Shop Online i storlek 80 endast. Personligen tycker jag att den är jäääääkligt söt.

Lindex Shop Online - Hoodjacka
Bild från Lindex Shop Online.

Loppisen som gud glömde

Jahaja. Jag var ju på en loppis igår. De som anordnade den hade minsann gjort reklam i lokalblaskan i fleeeera veckor. Det skulle vara ponnyridning och sockervadd.
Jag var skitpeppad och tänkte mig typ en loppis i stil med den som brukar vara i Tuna Park.

Shit vad leksaker jag skulle shoppa. Sånna där grejer som man vill ha men aldrig tycker att man ska köpa. Eller njae. Någon barbie eller fem kanske och lite dockkläder. (Mina stackars barn har ju inga kläder till sina små bebisdockor eftersom de aldrig förr har varit speciellt intresserade. Nu helt plötsligt har det exploderat ett slags klädintresse för de där babydockorna och då snor de naturligtvis Henriks kläder. Som om han inte hade alldeles för lite kläder redan innan ;))

Anyways - jag kom - alldeles peppad med ett litet barn sovandes i vagnen och tänkte tokköpa grejer. Men de där jäkla ponnyhästarna lyste med sin frånvaro och inte såg jag röken av någon sockervadd. Allt som såldes på loppisen verkade dessutom vara .... kläder.  Jag blev ungefär så besviken som ett barn som ser tomten klä av sig för att bli pappa som sen super sig aspackad och däckar på alla julklapparna så att de går sönder. My God. Kläder. Jaja jag köpte några plagg för sakens skull och höll på att smälla av när tanten som jag dealade med började snacka om huuuuuur exklusiva Me&I kläderna var. Enligt henne var de värsta designer grejen. Det var droppen för mig och "my queue to leave"


Fikatajm

Igår kom Tove över på besök. Det var jättemysigt att få dricka kaffe och sitta ner och bara prata. Vi hann med så otroligt intressanta saker men vi kom nog aldrig fram till något. Så är det väl egentligen alltid när man har det trevligt.

Idag har det också varit fint. Först var vi ute och träffade Camilla med barn. Då lekte de små rackarungarna. Det cyklades en hel del. Camillas son som är lika gammal som min Malin är en helskön liten kille som cyklar utan stödhjul. Jäkligt imponerande. Fick även reda på en del grejer om vårat dagis som gjorde mig arg men det kan jag inte ta här.

Efter allt lekande ute så gick vi in och då lyckades mina stackars barn driva mig till vansinne. De har det inte lätt när jag sover dåligt för då försvinner mitt tålamod på stört. (Att Malin var vaken sen 4 kan ju haft lite med saken att göra)

Här är en bild på Malin som leker fladdermus <3


Bilder från gårdagen 2010-05-04

Igår var bästaste Emma här med sina små kottar. Det var jättetrevligt som vanligt. Lunchen för barnen bestod av fiskbullar, potatis och gröna ärtor. Av någon anledning trodde jag att de gröna ärtorna inte alls skulle vara så populära och dumt nog lyssnade jag inte på Emma när hon tyckte att vi skulle hälla i hela påsen. Ja jäklar. Nästa gång ska jag lyssna mer.


Det mystes:



Det gungades:


Det sovs en hel del:




Det cyklades dessutom en hel del. Poyraz har ju fått en ny jättefin trehjuling och Tilda är så glad över att cykla utan stödhjul =D



Det magiska brödet

Värsta bästa receptet har jag hittat som jag nu måste dela med mig av till alla jag känner och inte känner.



5 dl kallt vatten
1/2 pkt jäst
2 tsk salt
1 msk socker
1 msk olivolja
2 dl havregryn
ca 7 dl mjöl

vill man kan man även ha i en riven morot och/eller 1 dl russin och/eller lite frön eller nötter av valfri sort + att någon/några dl av mjölet går finfint att byta  ut mot lite grövre mjöl

På kvällen:
Ta 1 dl vatten och blanda ut jästen i. Häll ner resten av vattnet tillsammans med salt, socker, havregryn och olja. (Även russin/morot/frön eller nötter) häll sen ner cirka 6/5 dl av mjölet och blanda runt det. Degen ska vara bra kladdig. Jäs hela natten i kylskåpet


På morgonen:

Sätt ugnen på 225 grader. Strö ut lite mjöl på en plåt och stjälp upp degen som ska formas till 2 längder. Ingen knådning behövs. Låt vara i ugnen i 25 minuter.

Kringlor är bra överskattade

Vaknade nyss och har så jäääkla ont i ryggen och höfterna. Tänker på filmen 2 weeks notice där Sandra Bullocks karaktär blir aspackad och försöker förföra sin chef lite med ungefär dessa ord "I am bendy like a pretzel".

Men ärligt talat. Dessa kringlor är överskattade. Jag har sovit som en och titta på mig nu =/

Ibland går tiden snabbt

Ibland ännu snabbare. Som när man umgås med finfina vänner. Idag till exempel skulle Emma bara komma förbi på en snabb fika och skulle absolut åka klockan 10. 11.30 tror jag att hon kom härifrån och då kändes det ändå som att vi bara hade hunnit med att snacka i en halvtimme.

Min stora lilla tjej har lärt sig att cykla

Ja utan stödhjul alltså. Shit vad snabbt tiden går och vad snabbt de blir stora.
Nu börjar jag helt plötsligt känna mig lite gammal.

RSS 2.0