Svininfluensan


Wow vilket drag det har blivit. Massor med debatt överallt. Nyblivna föräldrar som vägrar låta omgivningen ens titta på sina små bebisar om de inte är vaccinerade. Folk som skäller ut varandra till höger och vänster för att de inte vill eller vågar vaccinera sig på grund av eventuella biverkningar.

Min personliga tanke är att det hela påminner om masshysteri och psykos på en global miljö. - Kanske inte själva existensen av svininfluensan men de otroliga saker som människor tar till för att tvinga andra att göra som just de vill. Helt plötsligt pratar annars så sensibla varelser om att man ska dra in all sjukvård till de som inte vaccinerar sig. Att de borde få sparken om de jobbar inom vården. Att de är äckliga parasiter som inte borde få vistas bland resten av befolkningen.

Det är inte lite snudd på överförmynderi när man pratar om att tvinga de som inte vill att ta en spruta. Det är precis lika illa som att hävda att alla som inte donerar blod eller organ inte heller ska få tillgång till det. Hur många skulle skriva under på en sådan sak? Eller ens tycka att det är helt okej att inte få blod när de behöver det eftersom de själva inte har varit med och gett något. Vissa människor är fobiskt rädda för nålar - ska de behöva sövas för att gå säkra?

Den här formens tvång är dåligt och skapar knappast ett bättre samhällsklimat där folk är toleranta mot sina medmänniskor.

Var och en måste få välja själv precis på samma sätt som var och en har möjlighet att välja vad han eller hon vill rösta på i ett allmänt val. Läs även andra bloggares åsikter om

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0