Täääävling

"Jag är med och tävlar om ett presentkort på Barnvänligt (www.barnvanligt.nu) - gör det du med!"

Slump

Mannen som lagar saker på barnens dagis heter tydligen Klister. Jag undrar om hans mamma och pappa kan ha vetat vad han skulle göra som vuxen innan de valde namnet?

Bilder från gårdagen 2010-04-28

Emma, Poyraz och Leyla kom på besök igår. Poyraz börjar bli riktigt vass på trehjulingen och med liiiite längre ben så kommer han att cykla som en tour de france tävlare ;)Tilda gillar också att cykla. Skulle förmodligen behöva ta av de där stödhjulen och höja hennes cykel lite. Gaaaah så lite tid men så mycket att göra.

Malin chillade lite i sandlådan och kollade in Poyraz leksaker.

Det är så uppenbart

Mina barn är genier på alla sätt. Eller vad sägs om det här sköna konstverket?

Alternativ sångtext

Ju pe kali mamboj sjunger min stora tjej nästan varje dag. Ganska likt orginalet tycker jag. Eller inte.

Saades Manboy är det ju i alla fall för den som inte orkar gissa.

Ska jag bjuda er på lunch?

Jag vill bjuda er på lunch. Sa jag till svägerskan. Dvs hon och hennes lilla son som snart är ett år.
Ja alltså, jag tänkte värma rester från gårdagens soppa och du kanske kan ta med en matburk till sonen? Fortsatte jag.
Det blir alltså riktigt fint och jag förväntar mig att ni kommer uppklädda. Balklänning allra minst.
Självklart kommer jag i balklänning
. Sa hon.
Fatta hur besviken jag blev när hon dök upp i mjukisbyxor. Nästan.

Bilder från gårdagen 2010-04-26

Igår så var tjejerna hemma från dagis. Först tog vi en liten cykeltur.Sen så hittade vi en hel del blommor. (Och humlor som Tilda är livrädd för.)


Sen var det dags för mellanmål. Malin var helnöjd med banan och Tilda som inte äter banan var jäkligt besviken över morötter och vatten. - Hon hade nog blivit gladare om det hade varit hårt bröd och vatten för hennes del.


Gissa vilken som ska bort?Hemmagjord sushi. Helt wunderbar.

Såhär ser det ut

När tjejerna leker med det prinsess-smink som de fick av "Monster Karin"Jag har nog glömt bort att tacka henne....

Sushi sushi!

Idag gjorde jag slag i saken och bjöd Emma på hemmasushi. Det blev faktiskt helt okej. Inte som på restaurang men helt klart ätbart. Hon hade dessutom med sig en massa fika så jag har nog inte gjort annat än att käka hela dagen. När hon hade åkt så var det dags att hämta de två stora från dagis. Där höll jag på att inte ens kunna komma ut eftersom alla de andra dagisbarnen dels ville vara på och gulla med Henrik men även prata prata prata. 4 år är en härlig ålder men oj vad de kan prata.

Efter dagis så lekte vi lite utomhus. Det var fint väder ett litet tag men jäklar vad kallt det var. Riktigt härligt med lille D, hans lillebror och deras mamma P. Barnen leker bra trots att det skiljer lite i ålder mellan Malin och D. Tilda däremot börjar nog bli alldeles för stor och självständig. Hon vill gärna göra helt andra grejer än de lite mindre. Det är läskigt. Läskigt eftersom jag inte vet hur långt bort jag vågar släppa henne.

Åh herregud

Nu dog jag av trötthet. På riktigt.

Igår och idag

Var världens bästa Emma här med sina fina barn. Vi var ute en stund och lekte innan vi knatade in igen. Tilda hade sett fikapåsen som Emma tog med sig och ville iiiiiiinte vara ute. (Kanske eftersom vi skulle fika inne ;)

Stackars Poyraz slog sig rätt illa hela 2 gånger. Jag hoppas verkligen inte att han förknippar det med mig och börjar tycka att det är AJ-AJ att vara här. Det skulle vara trist =/

Igår fick Tilda en sparkcykel. Tyvärr är den alldeles för stor har vi märkt och nu är min största skräck att hon ska slå ut sina framtänder. Men hon älskar den så vi får försöka att hitta ett sätt att korta den ändå. Sen fick micke åka och storhandla med Malin. Jag var bara lite avundsjuk. Men å andra sidan fick jag vara ute med Tilda som älskade hela världen och tyckte att allting var fantastiskt för att hon hade en ny sparkcykel.

Idag är de stora barnen på dagis och jag har hunnit med lite disk och tvätt. Inte så mycket mer än så. Det lär nog inte bli mer än så heller. NU ska jag lata mig ;)

Idag tänkte jag:

  • Knata in till stan och småhandla. Tydligen hade vi slut på knäckebröd idag och det, mitt herrskap, går icke för sig! Då blir barnen ledsna. =(
  • Lämna tillbaka lite biblioteksböcker och kanske låna några nya. 15 böcker sist. Förmodligen inte lika många den här gången.
  • Kika in i en väns affär, om hon har öppet. Kanske amma lite där också. Man vet ju aldrig
  • Knata hem igen
  • Tvinga en granne att bjuda på kaffe. Och vara social. =)
Ja, chansen att jag hinner något mer när kidsen är på dagis är ganska otroligt liten. Det går åt så mycket mer tid än vad man tror med en bebis. <3

Willwin tävling

Konstigt nog så försvann det förra inlägget när jag tävlade? Eller så lyckades jag ge 2 inlägg samma namn? Konstigt var det i alla fall.

Hos Diana så hittade jag en tävling för att vinna en Willwin väska. Det gör jag så gärna. Tävlar alltså. *droool* De är skitsnygga och jag har ingen skötväska. Jag drömmer i hemlighet om en Willwin All in one care bag. En beige bara för att få bort allt det svarta.

Matat ankor

Nu har det blivit säsong för ankmatning. Barnen är superglada och ropar efter ankorna när vi går ut och ska mata dem. Det enda problemet är att det inte finns så många på "vår" sida av bron. Men de kanske skvallrar för sina polare så att de blir fler.

Eller nej nu ljög jag allt. Problemet är att vi inte har obegränsade mängder av torrt bröd heller. Jaja skam den som ger sig. Nästa vecka så är vi på det igen. Förmodligen med lite varm choklad i en termos till barnen för det var bra kallt sist.

Jag tävlar igen...Jag tävlar hos BeckaHBitcH.se om ett valfritt barnplagg hos Buffis barnkläder.
Tävla HÄR du också!


Tant Prick

Idag var vi inne med lillfisen på Barnkliniken. Tydligen har hans öroninflammation kommit tillbaka och satt sig på båda öronen. Nu blir det en vända till för honom med penicillin precis som för hans storasyster. Lite spectramox dock den här gången. I kylskåpet ser det ut som ett apotek med alla penicillinflaskor.

På barnkliniken så hittade de friska barnen 2 kompisar så de roade sig själva väldigt mycket. Där fick vi träffa en underbar barnläkare som hette Charlotte (tror jag) och sen blev det lite provtagning. Både stick i fingret och prov från näsan. Det var helt klart läskigt. Jag skulle aldrig gissa på att det går att stoppa in grejer så långt upp i näsan på ett så litet barn som Henrik. Säkert 10 cm.

Precis innan vi skulle gå så dök det upp en sjukhusclown (eller vad man nu ska kalla det?) som hette Tant Prick. Underbara människa! Hon gav mina barn en väldigt positiv bild av sjukhuset och tog dem på väldigt stort allvar. (Dessutom fick hon även mig att le flera gånger vilket var ganska skönt eftersom jag var så orolig för lillfisen)


Jäääävla hälsoval

Idag när posten kom så såg det ut som att brevinkastet hade spytt på hallmattan. Det var en hel drös med kuvert. "Kuuuuuul med räkningar" tänkte jag men så var icke fallet.

Istället så var det inte mindre än 5 brev från Landstinget Sörmland som ville informera oss om vårat vårdcentralsval.  Av någon outgrundlig anledning har vi blivit tvångslistade hos den vårdcentral där det finns mest pensionärer. Den ligger dessutom längst bort. Inte direkt ett val som en småbarnsfamilj hade gjort på egen hand.

Ok tänkte jag - det är ju säkert enkelt att byta. Men icke. Se informationen på hemsidan stod det i alla breven. På hemsidan så finns det en blankett som man själv ska skriva ut och skicka in om man vill byta. Alltså inte vidare smidigt eller enkelt. Speciellt inte om man inte har en skrivare.

Jag är inte alls nöjd mina vänner. Inte någonstans

Akta dig för Belkaner!

Efter att ha tittat lite på tv så utrbrister Tilda "Mamma! Belkaner är farliga!"
Jag - "eeeh?"
Tilda "Belkanerna mamma, på tvn"
Jag - "Jasså du menar vulkaner?"
Tilda - "Jaa belkaner"
Jag - "Vuuuuuulkaner"
Tilda - "Vulbekaner?"
Jag - "Nej vvvvvuuuulkaner"
Tilda - "Vulkaner?"
Jag - "Ja vulkaner"
Tilda - "Ja vulbekaner är farliga."

Fin dag med fina människor

Första delen av dagen spenderades i sällskap med Emma och hennes barn. Det gick över förväntan. Jag trodde inte alls att mina barn skulle ha så mycket utbyte av hennes son som är lite yngre men det gick ganska bra ändå. Tilda var mer hjälpsam än vad jag trodde och Malin... well hon är som hon är. Malin verkar dessutom gilla Emma skarpt då det helt plötsligt blev "Mamma ska inte ge fart på gungan. Emma ska" Det är alltid ett bra tecken.

Maten blev helt okej också även om jag gärna hade velat ha den lite starkare. <3 stark mat helt enkelt.
Eftermiddagen spenderades också utomhus. Den här gången tillsammans med lite grannar (nåja de bor ganska nära) som är dagiskompisar till barnen + en massa annat som gör att vi träffar på dem överallt verkar det som.Keff

Min blogg verkar rätt keff nu.
Hjälp jag verkar inte ens kunna se själv vad jag skriver =(

Superdag

Först en promenad med en granne. Vi hann prata om det mesta. Sammanfattningsvis "Det är lätt att göra barn men inte lika lätt att ta hand om dem." Jag behöver nog inte nämna att hon har en 1,5 åring. Förvisso världens sötaste. Men även världens trotsigaste. Efter promenaden bjöd jag på kakor. Hembakade. Hon låtsades vara riktigt imponerad.Just nu sover lillfisen i famnen. Mysigt värre.

<3

Ute hela dagen.

Såååå trevligt med fint väder. Då har man ingen ursäkt för att inte gå ut. Alla verkar ha valt att göra samma sak idag för det har myllrat med folk runtomkring på gården.


Jahahaja

Barnen har nu börjat sina 15 timmarstid på dagis och hittills har det gått över förväntan. Det värsta som har hänt på hela dagen är att solskenet kom fram precis efter att vi har gått in.

Annars har dagen varit hektisk.

Lillfisen vaknade 5.45 och de andra barnen strax därefter.
Innan 8 hade jag hunnit med att tvätta och fixa diskmaskinen, frukost för barnen samt ett stooooort antal blöjbyten. Av någon anledning så tycker Henrik att det är roligare att kissa på mig än i sin blöja.

Vi får se hur det fortsätter ;)

Vilken dag

Ytterligare en sån här "fullt ös - medvetslös" dag. Barnen hade ett födelsedagskalas att gå på och de ville inte ha med mig. Alla andra föräldrar får ju följa med sina barn men jag får aldrig följa med mina. De vill hellre vara själva. Jag hoppas ju att det har med deras självständighet att göra...

Lite ledsen över det hela var jag. Mest för att jag blir utan tårta. Men så blev det inte den här gången. Mamman till födelsedagsbarnet är en fantastisk kock och kan baka underbara grejer. Nu hade hon förvisso köpt tårtan men ändå.

Sen åkte vi till morfar för den sedvanliga lördagsmiddagen. Väl där så ramlar Malin och slår i bakhuvudet och är helt vimmelkantig och ledsen. Tur i oturen att morfar har 2 grannar som råkar vara ett par jäkligt trevliga läkare som inte alls hade så mycket emot att få leka akutmottagning sådär en lördagskväll. Shit vilka härliga människor det finns.

Slutet gott och allting gott. Nu sover 2/3 och jag funderar över hur det går för bästate Emma som har opererats. Här håller vi i alla fall tummarna.


Blöt dag

Ute regnar det och jag funderar ändå på att knata in till stan med vagnen för att gå på en loppis som anordnas av några av mina vänner. Vänner som jag inte har träffat på evigheter men saknar som en idiot. Det tar bara 20 minuter eller något att traska och vad är väl det? ;)

I övrigt är båda barnen bjudna på samma födelsedagskalas hos en av sina bästa vänner. Idag insåg jag alldeles för sent att de inte har några direkta finklänningar att ta på sig för sånt här. Det är lite trist eftersom det är roligt att få känna sig fin när man är bortbjuden. Å andra sidan tror jag i och för sig att de faktiskt känner sig fina så då gör det ju egentligen inget.

Varsitt paket att ge bort har vi också införskaffat. Det blir pärlplattor och pärlor för hela slanten.


Hemmasushi

Eftersom jag är en jäkel på så mycket så funderar jag om jag inte borde ta och fixa lite hemmagjord sushi och bjuda någon vänlig själ på.
Frågan är ju egentligen bara vem/vilka.

Makirullar is teh shit och jag är helt besatt av olika saker som man kan stoppa ner i dem. Umeboshi pure är något jag har läst ska vara gott. Det måste testas. Hmmm...

I alla fall nu när vi återigen har sushiris hemma   + alla andra grejer som man behöver.

Jag tävlar

Hos Floosan hittade jag den här tävlingen:

Shopping på flera sätt

Ojoj. Såhär mycket har det inte hänt på evigheter. Idag åkte vi först iväg till Tuna Park och hittade en massa skoj. Dels till mig på HM. Jag hade visst ett litet presentkort som låg och skräpade sen jag fyllde år. Tack för det mamma!

Det blev en del amningsvänliga toppar (dvs de sitter som s k i t) och ett par byxor. Plus lite fingervantar till tjejerna. Man kan aldrig få för många fingervantar.

Dessutom blev det sushi till lunch och ett besök i den bästa affären i Eskilstuna. En liten importaffär som plockar in en mängd asiatiska varor. Vi köpte på oss en massa spännande grejer. Vi gillar ju som bekant asiatisk matlagning.

Undrar om det inte är dags att bjuda någon på middag snart igen. Hmmm eller kanske en sushi lunch? Det vore något. Jag tror att det ska upp på "att göra" listan.Promenad

Nästan varje dag går jag och lillfisen ut på en promenad. Eller ja lillfisen sover mest och jag är den som knatar. Det är så jäkla skönt. Nästan samma zen/flow känsla som gymmet kan ge.

Idag har jag haft turen att få Emma och barnen på besök igen + att bjuda henne på hennes egna bullar. Det ni! Inte varje dag man får göra sånt.

Nästa vecka ska barnen börja med 15 timmar på dagis. Det blir läskigt. There is no turning back! Men det går åt helvete med att studera så det är nog lika bra. Det är dumt att ha dem på dagis mer än vad de måste vara om jag ändå inte riktigt fixar att plugga samtidigt som jag är föräldraledig.

Nu börjar det dessutom bli varmare ute så det går att vara ute mer också.


Fika fika fika

Idag har jag haft besök av finaste Emma och hennes barn. Tyvärr hade jag inget fikabröd att bjuda på men hon tog med sig ett gäng bullar. Dumt nog så hann vi aldrig äta upp dem men vi kanske får chansen imorgon ;)

Någonting säger mig att jag borde fixa en kaffetermos så det går att dricka kaffe utomhus. Eller tänk om det fanns en kaffebryggare som gick att plocka med sig på barnvagnen. Det vore verkligen något.


Maximal otur?

3 barn av 3 möjliga har öroninflammation samtidigt. Vårat kylskåp är smockfullt med penicillin. I <3 Penicillin. Det betyder sömn på nätterna istället för skrik.

För alla som undrar så rekommenderar jag att undvika öroninflammation för barn under 6 månader. Då kan man få sitta på akuten i 6 timmar och bara stirra in i en vägg. (Om man nu skulle ha chansen att kunna välja menar jag ;) Tiden på akuten var inte så illa som den kunde ha varit dock. Alla var så snälla och trevliga.

Can't wait

tills Henrik har lärt sig att prata. Då kan han i alla fall argumentera för varför det är okej att vara vaken mellan 02 till 4.30 mitt i natten. Nu är det ju som att han bara retas med mig.


Ja jävlar nu vet jag att jag lever

Jag har precis stulit fem minuter till mig själv. Det betyder en kopp kaffe och lite datortid.
Annat var det förr då jag kunde hinka kaffe samt spendera hela dagen framför datorn.

Vad barnen gör?
Påskkort till Farmor och Morfar naturligtvis. En härlig sörja med paljetter och fjädrar. Det blir kaos att plocka upp sen men det är det säkert värt. 0,5 sekunder tog det innan det första klädesplagget hade lim på sig. Det är nog rekord.

Jag tävlar igen =)"Jag tävlar inne hos BeckaHBitcH.se om babyprodukter från Apoteket. Var med du också"

Jag tävlar
Jag tävlar hos BeckaHBitcH.se om en valfri skötväska från Willvin.
Tävla HÄR du också!Jag hoppas i smyg på en skitfin "All in One Care Bag"

RSS 2.0