Det kom ett mail

"Hej!
Nu har vi lämnat dina färdiga glasögon till posten i Stockholm. De bör därför levereras till din brevlåda om 1 till 2 dagar."

Tjoho! Can't wait. Mest för att jag inte ser något.

Sen gäller det bara att vänta på mitt HM paket. Det blir lite som en överraskning. Jag kommer nämligen inte ihåg vad jag hade beställt...

Men såhär ser jag ut i mina nya glasögon förhoppningsvis:

Min lilla prinsessa

I normala fall så kallar jag inte mina barn för varken prinsar eller prinsessor. Jag tycker att det låter minst sagt konstigt. Oftast får de heta saker som skruttar eller grodor eller dylikt. Allt menat med mycket hjärta. Men på sista tiden har det varit otroooooligt mycket prinsessa hit och prinsessa dit. Förmodligen har det något att göra med att Bästa Monster Karin kom med varsin prinsessklänning till tjejerna.



Trötter

Undrar hur mycket jag skriver om hur pass trött jag är. Just nu äter Henrik minst varannan timme. Det är ganska mycket. Inte undra på att många säger att han är den tjockaste bebis de någonsin har sett ;)

Annars så skiner solen och det är riktigt najs =D

Mysiga vänner

Igår var vi bjudna på middag hos ett par trevliga vänner. Massor med god mat. Tiden gick så jättesnabbt och helt plöstligt var det dags att gå hem och lägga barnen.
<3

Oooh

Finbesöket är över. Nu är det playdate med nyaste kompisen. Konstigt nog sitter alla trollbundna i soffan och glor på Lazytown. (Hur sjukt är det inte med filmer som handlar om att röra på sig egentligen?) Inte mycket leka blir det just nu men snart så är det mellanmål. Då. Händer det.... ;)

Finbesök

Om bara några minuter kommer en av mina finaste pluggkamrater hit hem till mig för att hälsa på. Jag borde verkligen ha städat men hoppade istället på en promenad + en mjukglass med en av mina fina grannar. Undrar om jag kan gömma all skit under en stooor filt och säga att det är en koja som barnen har gjort?

Jag åkte på lite städning ändå

Titta vad duktig jag är eftersom jag har:

  • Plockat i och ur diskmaskinen.
  • Renast en massa i köket.
  • Städat ena badrummet.
  • Vattnat blommor.
  • Fixat puré av ångkokta morötter och potatisar.
  • Plockat undan leksakerna i tjejernas rum.


Done and dusted?

Nu ska jag baaaara moppa golvet i köket
och kanske skicka lite bilder på framkallning =D

Istället för att städa

Nu när de stora kottarna är på dagis och den lille kotten sover så skulle jag ju kunna städa. Eller så skiter jag i det och traskar hem till en av mina grannar och dricker kaffe. Sweet!

Smaka potatis

Henrik är en riktig liten trooper. Det spelar ingen roll för honom att han har fått potatis i pureform varje jäkla dag i en veckas tid. Han är lika glad ändå.





På måndag blir det morot. Undrar om han tycker att det är lika spännande....

Trött, tröttare, tröttast

Ja jäklar. Nu har det varit vila av. Nu kanske man blir lite piggare. Idag - lekträff med grannar + en snabb liten kaffe till mig. Shit vilka fina grannar vi har <3 Jag är så glad över att vi bor precis här och inte någon annanstans.

Barnen somnade tidigt igår. Tidigt jämfört med hur det har varit på den sista tiden. Deras nya rum börjar se liiite roligare ut nu. Men det är rörigt utav bara helvete efter allt lekande.


Jaja...



Lite ledsen

Idag har min bästaste vän åkt hem till London. Shit pommes vad ledsen jag är över det.

Stackars kille

Igår kom grannens son över för att låna en pump.
Sure thing säger jag och drar fram en bröstpump efter mycket rotande i gömmorna.
Killen säger tack och drar iväg.

5 minuter senare kommer killen tillbaka och ber om att istället få låna en cykelpump.

Ridå!

Bör jag tillägga att grannen precis har fått en bebis? Ska jag tycka synd om killen? Han är i åldern då det kan bli lite pinsamt. Jaja är man inte specifik så kan man få vadsomhelst ;)

Nu har jag bestämt mig

Mina nya glasögon kommer att se ut såhär: *trumvirvel*




eller aaah kanske såhär:



Jäkligt svårt att välja var det. Så svårt att jag blir tvungen att städa diskbänken innan jag väljer.. eh?

Idag

Idag har min man varit på en jobbintervju i Stockholm. Najs tänker jag. Han lär ju få det jobbet och en skitfet lön på samma gång. Drömma går ju i alla fall.

Jag håller i alla fall tummarna trots att han inte alls har en utbildning inom området.

Häpp!

Nya brillor

Efter mycket om och men har jag insett att mina glasögon inte är smutsiga utan repiga utav-bara-helvete. Ok. Skit. Jag vill inte lägga flera tusen på ett par brillor just nu. Lösningen heter då Favoptic.

Ett par nya brillor kostar då inte mer än 1245 för mig. Det är ett helt okej panikpris. Nu hoppas jag bara på att jag hittar ett par som jag gillar.


Så var det dags igen

Nu käkar min lille son sin 3:e penicillinkur mot öroninflammation. Stackars lilla hjärtat!

Fullt ös igen

Nu kör vi på med ännu en hysterisk helg. Imorgon är det firande av min kära pappa som fyller hela 60(!) år. På lördag ska vi på en studentmottagning för Mickes lillasyster och på söndag är det grillfest/27årsfödelsedagskalas.

På något sätt ska jag dessutom hinna med att hänga massor med Karin. Det är lugnt imorgon eftersom hon följer med hela dagen. Det vankas bland annat en massa kantarellsmörgåsar. Mmmmm

För övrigt är jag jäkligt sugen på den här till Tilda:

Lindex Shop Online - Klänning
Bild från Lindex Shop Online.

Fina människor

Jag är så jäkla glad över att jag har en hel drös med fina människor i mitt liv. De får både mig och mina barn att må bra och det är så jäkla härligt.

Bästa Emma var här igår med sina kottar:


Här kikar de efter Emma som sprang runt och skrämde dem.


Nyss kom jag hem från G som bjöd på Turkisk Pizza (supergott!) och vanligt snabbkaffe och innan dess tog jag en snabb promenad med P. Jag fick höra att G har fått ett jobb och blev riktigt glad för hennes skull. Hon fyllde dessutom år igår så nu har jag 2 anledningar att hurra ordentligt för henne och försöka fira henne på något sätt.

Dessutom är Karin hemma från England. <3
Fest varje dag om man ska tro barnen.

Jag slår nya trötthetsrekord.

Det har hänt mycket. Myyyycket. Ny säng för barnen. Nytt rum. Bästa monster Karin på besök <3.
Många lekkamrater. Mycket utetid. Följden är att de blir skittrötta och inte sover... och jag tänker bara wtf. Är man trött så sover man. Fast tydligen inte när det gäller barn. Vissa barn blir istället helt hyper. Och blir ännumera trötta.


Tröttare än tröttast

Shiiiit pommes vilken dag. Lång har den varit och slut är jag.
Förmiddagen spenderades både inne och ute. De stora barnen lekte med en av sina bästa vänner utomhus och jag försökte röja upp inomhus. Jag vet inte ens varför jag försöker längre haha. Det blir ju lika rörigt igen på fem minuter.

Sen bjöd vi bästaste lekkompisen + mamma på lunch. Varmrökt lax med potatis, morötter, haricot verts, hemmagjord tzatsiki och sallad. Mumma!
Sen jäste vi mammor inomhus medans micke rände runt efter barnen utomhus. Lyx <3

Efter lunchen blev det en tripp till Ikea. Lite folk men lååååång resa. Stackars Henrik blev alldeles jätteledsen i bilen både dit och tillbaka. Men han fick ett trevligt förstabesök. Det var ju trots allt två helt främmande tanter som kom helt av sig i sitt shoppande och började gulla med honom. <3

Tyvärr hände det något jättekonstigt och hälften av grejerna som stod på listan kom inte med hem och på något konstigt sätt så kom det med en massa annat istället. Ahja det funkar ändå =)

Ikeabesök idag =D

Idag bär det av till IKEA med min snälla pappa. Tyvärr får vi inte plats med allt på listan till barnens rum eftersom jag tydligen måste ha med mig halva hemmet för att ta mig någonstans. Eller ja. En bebis, en barnvagn och därmed var all plats i bilen slut. Tur att det finns tackräcken.

Det tråkiga är att det är max 75kg på tackräcket och bara våningssängen väger 51kg. Hade ju hoppats på en liten 2X4 expedithylla i vitt också.

Min inköpslista ser ut som såhär:
1X Våningssäng Mydal
2X Madrasser Sultan florvåg
1X Matta
1X Lampa
2X Balkongstol
1X Balkongbord

Barngalgar
Barnmuggar
Potatisskalare
Toalettborstar
+ lite annat skrot =)


Playdate

Idag har vi haft en finfin lekträff med lilla H och Storasyster L hemma hos oss. Mamma K följde dessutom med. Det var extra roligt att ha dem hemma hos oss eftersom Mamma K är en av mina gamla lärare som jag har haft när jag gick på högstadiet. Hon har dessutom jobbat ihop med Micke när han jobbade på skolan tidigare. Tjejerna lekte jättebra ihop och det var både barbiedockor för de äldre och sen även med de leksaker som passar för lite yngre barn som lilla H.
Dessutom var vi ute och hann gräva en liten stund i sanden vilket alla verkade uppskatta innan det var diverse cyklar och sparkcyklar som skulle fram och lekas med. Micke fick dessutom springa iväg med Tilda, Malin och L till dagis eftersom alla 3 ville dit och leka lite. Man skulle ju gissa på att de får nog av dagis när de är där på veckodagarna men tydligen inte alls.

I alla fall var det väldigt roligt och vi pratade om att göra om det snart igen.

BVC-besöket i fredags.

Igår var vi ju som sagt på BVC. Tjockisen väger numera 9840g och var hela 68 cm lång. Huvudet var 44 cm i omkrets. Nu börjar han att bli stor. Eller i alla fall större. Dessutom ligger han på +2 på viktkurvan men -1 på längden så det är inte alls konstigt att vissa byxor sitter väldigt tight. Jag bad specifikt vid besöket innan att få min favoritsköterska B. Hon ska gå i pension om bara någon vecka och det är jag så fruktansvärt  ledsen över det. Hon har ju liksom varit med från början.  Men vi hade ett otroligt bra samtal som vanligt och jag fick dessutom krama på henne och berätta hur mycket hon har betytt för mig. Det kändes riktigt bra faktiskt.
Tydligen borde vi ha haft en läkarkontroll nu också eftersom Henrik är 6 månader men det hade sköterskan som jag hade sist ingen koll på det men nu har vi fått en ny tid för det också.

Nu undrar jag bara hur pass lång lilla söta L är och vad hon väger. Eftersom hon och Henrik är ungefär lika gamla är det roligt att ha någon att "jämföra" med  men det är helt klart tydligt att Henrik väger mycket mer eftersom han känns mycket tyngre.

Trist dag

Barnen är på dagis. Då är det alldeles tyst och lugnt. Igår hade vi finaste J och M som kom över för att leka lite med tillhörande föräldrar. Det var jättemysigt. Även deras lilla L som mest bara låg och var liten på babyfilten. Henrik är en månad äldre men ser ut att vara minst ett år äldre. Han är en sån liten tjockis. Alldeles jättesöt också naturligtvis.
Idag blir det BVC koll för Henrik. Han lär ju väga 10 kg minst. Undrar dock hur lång han är.

Fick ställa in ett besök hos bästa Emma. Var jättelängesen jag var hemma hos henne men om båda hennes kottar är sjuka så vågar jag inte. Jag får nog ett psykbryt om barnen blir mer sjuka just nu. Det har varit för mycket av det på den sista tiden.


Hur gillar ni dem här vecken förresten? ;)



Oplanerat ledig

Dagisfröknarna berättade igår att de skulle ha picknick i skogen och att alla barn som ville fick följa med mellan 09 och 11. Klart som korvspad sa jag. Nu är jag ju alldeles ledig och vet inte alls vad jag ska hitta på. Ett snabbt hårtvättande lär det ju bli i alla fall.
Hå(r)-hå(r) jaja.

Okej den var hårresande dålig..



Nu är jag alldeles

Nu är jag alldeles, alldeles uttråkad. Blä!

RSS 2.0