Shit vilken dag

Febersjuk lillfis och dagissjuk storfis. Stora tjejen vill inte gå till dagis pågrund av att hon blir slagen av en och samma kille upprepade gånger. Jag förstår henne! Tyvärr så har de inte riktigt resurser (än) för att punktmarkera killen (som har svårt med impulskontrollen) så hon får vara hemma så länge hon vill.

Idag hade vi en mysig dag med årets första cykeltur och mellanmålsfika utomhus samt stirrande på stoooora bygg och grävmaskiner samt den lilla bilen med borstar som tar bort allt grus.

Efter att ha hämtat mellanfisen och mellanmål nummer 2 var avklarat så fick jag uppleva ett hysteriskt syskonbråk mellan tjejerna. Allting över vem som skulle göra kullerbyttor...

Jag vet inte om jag bör vara glad eller ledsen över att jag inte har några egna syskon i ett sånt läge.

Att göra:

  • Fixa en ny design till den här ¤"#¤"#%"%¤ bloggen. Den ser ju för taskig ut.
  • Köpa lite nya kläder. Too long since!
  • Börja träna lite kanske? Handlederna börjar gå av igen och hur skönt är det?
  • Fixa en överlevnadsplan för hur 15 timmar på dagis. Jag fixar inte att plugga 75% samtidigt som jag är föräldraledig. Det var en dum idé från början.
  • Klippa mig? Eller äh jag vet inte.


Allt ovan och definitivt börja fotografera ännu mera + lägga ut bilderna på bloggen...

Finbesök

Jag överlevde finbesöket trots att jag knappt har sovit något. Nu var det förvisso inga svårigheter eftersom det var vääääldigt trevligt.

3 vuxna och 7 barn i våran lilla lägenhet. Den blev inte alls tokvarm ... ;)

Jaja det hoppas jag på att vi kan göra om snart igen.

Alla var dessutom jätteimpade av min fuskstädning!

(Inbillar jag mig)

Det här går ju inte

Nu är min bebis klarvaken. Vi skulle ju sussa sött vid den här tiden så att vi är pigga och fräscha till lekträffen imorgon. 3 Vuxna och 7 barn blir nog annars lite väl mycket. Jaja jag får väl spela det rödögda monstret i värsta fall

Undrar om det beror på en sen kaffekopp eller något annat. =/

Ehh böcker om vadå?

I fredags så tog vi en tripp till biblioteket. 4-åringen Tilda är hemma från dagis och behövde aktiveras lite. "Ahmen det är ju lätt som en plätt" tänkte jag och planerade för värsta pedagogiska besöket där vi skulle sitta och mysa i en soffa ihop med lillebror.
Nu blev det inte riktigt så. Tilda for runt som en galning och ville titta på alla böcker. Jag gick runt med lillebror som fick ett utbrott. Det blev en premiär för mig gällandes offentlig amning. Tyvärr vart det inte så mycket amning innan han bestämde sig för att kräkas. På mig.

Lite lätt svettig försöker jag då vandra vidare på det pedagogiska planet och ber 4-åringen att samla ihop 10 böcker som hon vill låna och försöker själv plocka ihop 5 böcker som 2.5-åringen kanske kan vara intresserad av.

Vi får tillsammans ihop 15 saker som ska lånas. Både böcker och musikssagor.
"Skitbra - vilken lyckad och pedagogisk morsa jag är" tänkte jag.

Såhär i efterhand så blir lite mörkrädd när jag ser vilka böcker vi kom hem med. En bok handlar om en hemlös alkis som bor i Tyskland. Han ger tillfälligt upp sin bostadslösa tillvaro och slutar dricka alkohol för att istället jobba med barn. Tyvärr tar det inte lång tid innan han väljer det taklösa livet igen och tittar djupt ner i flaskan.

En annan bok handlar om en liten tjej som hittas, med en skylt runt halsen där det står "Kan någon älska den här?", av en alkoholist. Tyvärr dör alkoholisten och tjejen måste hitta en ny familj. Då gömmer hon sig i en garderob som ägs av ett homosexuellt par. Efter att ha betraktat paret ifrån garderoben i ett par dagar så får hon den briljanta iden att smyga sig ner i deras säng när de sover. De blir ganska arga över att hitta henne där men tillsist löser dig sig för henne.

Jag undrar vad resterande böcker handlar om. Kan knappt vänta på att få reda på det. ;)

Ja jäklar

Man får vad man förtjänar när man skryter om hur lite barnen är sjuka och vilka bra gener man måste ha.
PANG säger det och sen så stiger febern. Tack och lov var det bara feber och halsont däremot. Tydligen går allt möjligt roligt på dagis enligt pedagogerna.

Huvudlöss och mask tillsammans med kräksjuka och allmän feber och förkylning. Herrejävlar vilken arbetsplats säger jag. Det kan inte vara roligt för de som jobbar där när det är så.

Idag har det med andra ord inte hänt mycket alls förutom att jag har slagit knut på mig själv i min iver att få min 4.5-åring att dricka vätska. Saft går allra bäst ner med sugrör (rooooooosa) och litet rooooooosa glas.

Jaja det är väl en dag imorgon också..

Ikväll

Bjuder vi på middag minsann. Det nya köksbordet ska invigas ordentligt =D

Misosoppa och Makirullar som förrätt
Yakuniku som huvudrätt
Tiramisu som efterrätt

Allting egengjort - det ni ;)

Det bästa är att det är min man som har gjort det mesta dessutom. <3

RSS 2.0